magyar
I
deutsch
I
english
 
fogtömés

Kismama fogászat

Mégis mi okozhatja a kismamák fogainak romlását?

A válasz kézenfekvőbb, mint gondolnánk. A női szervezet a terhesség alatt bonyolult hormonváltozáson megy keresztül. Ez a megváltozott hormonszint eltérően hat bizonyos szervekre. A száj nyálkahártyájában található ösztrogén receptorok felelősek az ilyenkor fellépő ínygyulladásért.

Továbbá fontos tényező, hogy megváltoznak a táplálkozási szokások is, így sokkal alaposabb szájhigiéniára van szükségük a kismamáknak, ahhoz, hogy az egészséges szintet fent tudják tartani. A nyál minőségében és mennyiségében végbemenő változások, a fogíny fokozottabb érzékenysége, s a megváltozott étkezési szokások felelősek a fogazat romlásáért.

Bár a kismama fogászat kezelési módszerében az áldott állapoton kívüli időszakhoz képest nincs különbség, a felhasznált anyagok, és a beavatkozások időbeli tervezése során feltétlen figyelembe kell venni a magzatot, hiszen a kismama szervezetét érő behatások érinthetik a gyermeket is. Ezért szerencsés, hogy a beavatkozások már a terhesség előtti időszakban megtörténjenek, hogy a későbbiekben igény szerint csupán esetleges fenntartó kezelésekre és kontrollra legyen szükség.

kismama fogászat


fogászat
Dr. Takács Veronika
2831 Tarján, 56-os köz 3.   tel: +36 20 996-1401    e-mail: rendelo@zahnarztin.com
Dr. Veronika Takács