magyar
I
deutsch
I
english
 
fogtömés

Konzerváló fogászat

Kerámia héj

A héj a fogak ajak felöli, látható felszínére ragasztott vékony kerámia réteg. A frontfogak színben és formában tökéletesen élethű, esztétikus ellátására alkalmas módszer. Készítésének oka lehet nagymértékű elszíneződés, kedvezőtlen fogforma, a fogak kedvezőtlen tengelyállása, túl nagy hézag két szomszédos fog között. A koronákkal szemben lényegesen kevesebb fogszövet eltávolítását igényli.

Esztétikus tömések

Az esztétikus tömés (kompozit) a fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömés készítését jelenti. A modern kompozíciós fogtömések anyaga műgyanta és nano méretű üvegszemcsék kombinációja. A kompozit töméseket használhatjuk szuvas fogak ellátására, vagy régi amalgám tömések cseréje során. A fehér tömések legnagyobb előnye a természetes megjelenés.

Esztétikus betétek (inlay, onlay)

esztétikus fogbetét A betét, egy a fogtechnikus által készített tömés, mely "átmenetet" képez a tömés és a korona között, mivel a fogat nem kell lecsiszolni koronához. Elkészítése során a kialakított üregről precíziós lenyomatot veszünk. Pótolja a hiányzó fogszöveteket, helyreállítja a fog funkcióját, rágóképességét fogászati rendelőnkben, majd a fogtechnikai laboratóriumban készül el a tökéletesen illeszkedő, anatómikus, esztétikus betét. Anyaga lehet: arany, arany-kerámia, kompozit, porcelán.
kerámia héj

kerámia héj

esztétikus tömés

esztétikus betétek

esztétikus fogbetétek

fogászat
Dr. Takács Veronika
2831 Tarján, 56-os köz 3.   tel: +36 20 996-1401    e-mail: rendelo@zahnarztin.com
Dr. Veronika Takács