magyar
I
deutsch
I
english
 
fogtömés

Dention kezelés

Fogászati iontoforézis készülék

Indikációs terület:
A fogszuvasodás megelőzésére 6 éves kor felett (gyermekek, serdülők és felnőttek esetében) 2x2 perces kezelés 3,5-es skálabeosztáson, 7 napos szünettel, évente 2 alkalommal.

6-10 éves korú gyermekek esetében az alacsonyabb (0.16 %-os NaF) koncentrációjú gél alkalmazható.

Felnőtteknél, fogínysorvadás következtében szabaddá vált fognyaki felszínek érzékenységének megszüntetésére, napi egyszeri, 3-4 napon át megismételt kezelés, félévenként ismételve; valamint erősen érzékeny rágófelületek, szabaddá vált dentin kezelésére.

Fluoridos iontoforézis -ajánlott- fogszuvasodás megelőzésére 6 éves kor felett, felnőtteknél-fogínysorvadás következtében szabaddá vált fognyaki felszínek érzékenységének megszüntetésére, valamint erősen érzékeny rágófelületek, szabaddá vált dentin kezelésére.

Dention Fogászati Iontoforézis készülék
A gyógyászati iontoforézis olyan hatékony eljárás, mely fájdalom mentesen juttatja a hatóanyagot a célterületre, elektromos áram segítségével. A Dention kifejezetten a fogászati prevencióra használt berendezés, mely évenkénti 4-5 használattal megelőzi a fogszuvasodást és hatékonyan kezeli a fognyaki érzékenységet. Használata során a készülék max. 5 mA áramerősség leadására képes. Áramforrásként 4 db ceruza elem (4xAA) szolgál, mely teljesen biztonságossá teszi a használatot.

Működése közben a speciális kanálba helyezett Dention géllel Nátrion Fluorid ionokat juttatunk a fog belsejébe. Az NaF a fogat ellenállóbbá teszi a savakkal szemben és elősegíti a re-mineralizációt, mely gátolja a fogszuvasodást okozó mikroorganizmusok savtermelését és tevékenységét. Készülék automata rendszerű: az előre beállított dózis mértékéhez (mely a gélből kiáramló dózis mennyiségét jelenti) és a felhasználó által állított áramerősséghez viszonyítva számolja ki a kezelés idejét.

A készülék rendszeres használata megelőzi a fogszuvasodást és megszünteti a fognyaki érzékenységet hirtelen hő hatására. A készülék használata nem javasolt 6 éves kor alatt, peacamakert viselő emberek és terhes asszonyoknál.

A készülék működési elveiről
Mi az a NaF?
Az NaF egy ionos vegyület, a Nátrium-Fluorid képlete. Szintelen szilárd anyag, melyet főleg a fogászatban, a fogszuvasodás megelőzésére használnak. A legtöbb fogrém tartalmazza ezt az anyagot.

Mi az az iontoforézis?
Az iontoforézis elve azon a tényen alapszik, hogy egy villamos tér jelenlétében egy oldatban egy anyag ionjait az ellenkező előjelű pólusok vonzzák. Amikor ezeknek farmakológiai hatásuk van, az iontoforézisek hasznossá válnak, mivel lehetővé teszik, hogy a gyógyszerek áthatolhassanak a bőrön vagy az izmokon és kifejleszthessék terapeuticai hatásukat. Az ionoféretikus eljárás szükségessé teszi, hogy az anyagot a megfelelő előjelű elektródára vigyék fel, hogy a patológia felületi legyen, vagy legalábbis a test felületéhez közeli és hogy egy megfelelő készüléket alkalmazzanak. Képes legyen egy különleges tulajdonságokkal rendelkező villamos mező létrehozására, mely mező alkalmas egy meghatározott és állandó ionáramlás továbbítására, mindenkor az összes biztonsági előírás betartása mellett.

Mire alkalmas a készülék?
Fájó fognyak és fog túlérzékenység (hypersensitivitas) kezelésére, illetve fogszuvasodás és fogínysorvadás megelőzésére. Javasolt az érzékenység kezelésére napi egyszeri használat, több napon keresztül, amíg az érzékenység meg nem szűnik.

Kinél nem javasolt a készülék használata?
Terhes nők, peacemakert viselő emberek és 6 évesnél fiatalabb gyermekeknél.

Milyen áramforrást használ a készülék?
4 db ceruza elemet (4x AA). A készüléken semmilyen fali csatlakozó, még táptöltő sincsen, a biztonságos használat érdekében. A készülék tölthető akkumulátorral is használható.

Milyen veszélyeket rejt a készülék használata?
A készüléket évente max. 4-5 kezelésre javasolt használni. A túl sok használat okozhat allergiás tüneteket, szívizom sérüléseket, csont elváltozásokat, illetve 6 éves kor alatt a gyermekeknél vérkép károsodást is Amennyiben allergiás a Fluoridra, ne használja a készüléket!


Fogászati iontoforézis készülék
Dention fogászati iontoforézis
fogászat
Dr. Takács Veronika
2831 Tarján, 56-os köz 3.   tel: +36 20 996-1401   Hétfő: 12.00-18.00 Kedd: 12.00-18.00   e-mail: rendelo@zahnarztin.com
Dr. Veronika Takács